Паркът на възрожденците остава за догодина, вандали трошат фиданки /ВИДЕО/

Обновяването и ремонтът на Парка на възрожденците в Русе се отлага за догодина. Заради нормативни изисквания намеренията на общината това да се случи още това лято не са се осъществили. В същото време обаче вандализмът там не спира – новозасадени фиданки край гробниците в района на Пантеона брутално са изпочупени. Русенци настояват да има осветление и видеонаблюдение, за да има контрол и наказания за извършителите.

Кметът Пенчо Милков обясни, че е имал желанието да се преасфалтират алеите, да се поставят в краищата им старите павета, които се пазят в „Комунални дейности, да се изгради ново осветление, да има нови кошчета за боклук и пейки. Оказва се обаче, че тъй като Паркът на възрожденците е паметник на културата, се изисква да се направи проект.

Забавянето идва от обжалването в продължение на няколко месеца на процедурата за избор на проектант, но такъв вече има. След като проектът е готов, той ще бъде изпратен за съгласуване в Министерството на културата с дирекцията по наследството. Така едва догодина ще може да бъде реализирано обновлението на парка.

Снимка: Мариета Волф

Exit mobile version