Паркът на възрожденците – място за игри и отмора в златната есен /ВИДЕО/

Паркът на възрожденците в Русе се превърна в място за игри и отмора в последните дни на златната есен. И докато по-възрастните с интерес се спират до новата пейка-книга за Апостола на свободата, поставена в близост до паметника на Васил Левски, децата са избрали да си направят в съседство истински индиански лагер.

Очевидно за малките ентусиасти приключенските романи не са изместени от компютърните игри и децата са пресъздали с много труд и въображение бита на индианците. Направено е място за лагерен огън, събрани са листа за оформяне на границите на лагера, поставен e и кол с пера на върха. Играта е съчетана с интереса към природата, защото има рисунки на листа и клонки заедно със събрани накуп кестени.

С обновяването на парка, което предприема общинската управа в Русе, се очаква той да стане още по-приветлив и безопасен. Ще се ремонтира настилката на алеите, ще се постави осветление и видеонаблюдение, ще има нови пейки, както и ще се предприемат специални грижи за дърветата.

Музикалният фон към видеото е в аранжимент на пианиста и композитор Николай Димитров, предоставен специално за Русе Медиа

Exit mobile version