Парадът на ретро автомобили превзема парка със стари коли, мода и рок /ВИДЕО/

Парад на ретро автомобили ще се проведе в събота в Русе. Събитието се организира за шеста поредна година, като традиционно на него могат да се видят атрактивни машини от цяла България и съседна Румъния. Очакват се над 60 превозни средства от началото и средата на миналия век.

Парадът на ретро автомобили в Русе е любимо събитие както за участниците, така и за публиката. Колекционери от цялата страна и от Румъния идват, за да представят своите бижута на четири или две колела.

„Тази година на „Ретро парад на автомобили- Русе“ ще бъдат разказани много истории. Истории на стари, красиви ретро автомобили, ще има мотоциклети, ще има бусове, очакваме едно наистина цветно, приятно събитие“, сподели председателят на авто-мото клуб „Русчукъ“ Десислава Василева.

Парадът ще бъде на ново място – на алея „Перистери“ в Парка на младежта, където ще има и богата съпътстваща програма. Под звуците на ретро рок парчета дамите и децата ще рисуват, а изложби ще разказват за колекции и мода.

„Ще представим отново изложбата „Истории по действителни случаи“, която пресъздава развитието на модата в Русе, която изработиха децата от ПГ по облекло м.г. и сами конструираха своите облекла. Те отново ще бъдат при нас, продължаваме тази традиция“, каза още Десислава Василева.

Един от големите колекционери в България – Димитър Георгиев, пък ще покаже сбирката си от пълни довоенни български цигарени кутии, като най-старата е от 1904 година. Марките цигари, които притежава, носят имена на български царе, герои от освободителните войни, изгледи от наши градове, карикатури.

По традиция ще се раздават и награди за най-интересните ретро автомобили. Зрителите също ще гласуват за своя фаворит.

„Те трябва да определят кой според тях е най-атрактивният, най-уникалният автомобил и колата, която бъде определена като най-атрактивна според публиката, чрез жребий ще определим човек, който ще може да се повози на нея“, каза изп.директор на общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ Елена Минкова.

Парадът на ретро автомобилите в Русе започва в 10 часа, когато ще го открие зам.-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова, и ще продължи през целия ден. Награждаването ще бъде в 14 часа.

Заради безопасността и мерките, свързани с коронавируса, организаторите призовават участниците и гостите да спазват указанията, които ще им бъдат дадени от стюардите на събитието.

Exit mobile version