Палежът на джипа на съдия-изпълнител в Русе – за отмъщение, двама отиват на съд

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за палеж на джипа на частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов и на кантората му. П. П. и Х.С. са обвинени в съучастие за извършеното престъпление на 17 декември 2020 г.

Обвиняемият П.П. знаел, че между бащата на приятелката му и съдия-изпълнителя има неразбирателство. Той подозирал, че колата на бащата, която горяла преди време, е била запалена по поръчение на Хаджииванов. Затова решил да му отмъсти, като подпали негово имущество, обясняват от прокуратурата.

П.П. предложил на Х.С. да му помогне и в ранните часове на 17 декември 2020 г., двамата обвиняеми отишли до кантората на частния съдебен изпълнител, пред която бил паркиран автомобилът му. Обвиняемият П.П. полял със запалителната течност колата и я подпалил. През това време Х.С. полял с нафта входната врата на кантората и се опитал да я запали. Преди да успее, двамата видели, че пожарът в автомобила се разгорял силно и бързо се отдалечили от мястото. Огънят унищожил напълно джипа, като били нанесени щети и на паркиран в непосредствена близост лек автомобил „Остин Купър“ и на близката сграда.

Обвинението е за палеж на джип„Мицубиши Паджеро спорт“, на стойност 8000 лева, заедно с наличните в него вещи (лазерна ролетка, ловджийски нож, диоптрични очила, слънчеви очила, очила за компютър, секретни ключове и папка с документи, на обща стойност 1570 лева) и недвижим имот – сграда с предназначение за търговска дейност с площ 109,59 кв.м., на стойност 161 148 лева, собственост на Иван Хаджииванов. При извършване на престъплението е имало опасност пожарът да се разпростре върху друго имущество със значителна стойност – лек автомобил „Остин Купър С 1300“ на стойност около 16 000 лева, собственост на В.Д., и са последвали значителни вреди за собствениците на обща стойност 11 570 лева, от които 9570 лева за И. Х. и 2000 лева за В. Д.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Exit mobile version