Още три случая на коронавирус в дома за стари хора „Възраждане“

Още три случая на коронавирус са установени в дома за възрастни хора „Възраждане“ в Русе, съобщиха от РЗИ. Това са медицинска сестра на 61-годишна възраст и двама обитатели на 80 и 88 години. Медицинската сестра е без сериозни оплаквания и е поставена в домашна изолация, а двамата мъже са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ в стабилно състояние. Така общият брой на заразените в дома за възрастни хора стана 11, от които 4 души персонал – един шофьор, две санитарки и една медицинска сестра, както и седем обитатели на социалната институция. Всички потребители на услугата са в болница. Продължават изследванията на персонала от дома за възрастни хора. PCR тестове ще се правят и на настанените възрастни хора при проявена симптоматика.

Освен тези случаи има още 7 заразени с коронавирус, като всички са жени на възраст между 29 и 61 години. Те са на домашно лечение, като симптомите им най-често се изразяват в гърлобол, загуба на обоняние и вкус, отпадналост, повишена телесна температура, а при някои от тях се наблюдава гадене, повръщане и главоболие. Две от жените, които са на 41 и 49 години, са от Борово. Другите пет случая са от Русе.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 123 души, като от тях активни са 73.  През вчерашния ден броят на излекуваните в областта се увеличи с още шестима души и така те станаха вече 50.

Exit mobile version