Още една нова инвестиция в Русе – този път от местна компания /ВИДЕО/

„Градът ни е все по-силен в икономическо отношение, развива се мощно и непрекъснато виждаме, че потенциалът му се оценява не само от чужди компании, но и от българския бизнес“, заяви Пенчо Милков. Днес кандидатът за втори мандат бе част от събитието, с което се отбелязва началото на новия цех за обработка на метал към една от местните фирми в Русе – „Мегапрофил“.

Общата стойност на инвестицията, която е на няколко етапа, е над 25 млн. лв. и включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв. м., построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв. м. и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

„Причината да инвестирам в Русе е добрата работа с общинската администрация, бързото издаване на всички необходими документи, както и наличието на индустриални зони, които се разширяват от общината. Ако град Русе иска да продължава да привлича инвестиции, най-важното е да бъде избран правилният кмет, който да подкрепя бизнеса без бюрократични пречки. Смятам, че ако Пенчо Милков бъде кмет, Русе ще бъде печеливш град“, сподели собственикът Павлин Николов, който развива значителни производства и във Варна

От своя страна Пенчо Милков подчерта, че и в следващите 4 години сред приоритетите му ще продължи да бъде подкрепата за местния бизнес и привличането на нови чисти производства.

„В последните години привлякохме 4 високотехнологични международни компании, а местните фирми също инвестират големи средства и разширяват дейността си. Това е наистина добър сигнал за икономиката на Русе. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който искаме да се позоваваме на експертизата и опита на частния сектор и съвместно с него да взимаме важните икономически решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават силните и слаби страни в сектора и само, ако работим заедно, ще вървим напред“, отбеляза още Милков.

През изтеклия мандат Община Русе подписа меморандум с най-голямата индустриална зона в България, разполагаща с единно ръководство – Тракия икономическа зона. Идеята е опитът да бъде пренесен и тук, където екипът вече окрупнява земи за създаването на нов индустриален център с единно ръководство, което да работи с държавата, да привлича  инвестиции и да създава работни места.

Сред инициативите на Милков през мандата бе и разяснителна среща за бизнеса, при която бяха разгледани възможностите за обединение на местните фирми в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Exit mobile version