Още два случая на коронавирус в дом „Възраждане“ – на обитателка и терапевт

Осем нови случая на коронавирус са регистрирани на територията на Русенска област. Всички те са от Русе, като два от тях са от дома за стари хора „Възраждане“. 81-годишна жена, която е обитател на социалното заведение, е настанена в Инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Другият случай е на жена на 63 години, която работи в дома като трудотерапевт. И двете са в добро общо състояние. Така общият брой на заболелите от коронавирус от дома за стари хора стана 23, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години.

Както Русе Медиа първа съобщи, има и един смъртен случай в дома – 80-годишен мъж. Починал е още един пациент на 67 години, който е със заразата от 9 юли.

Подробности за останалите шест нови случая очаквайте по-късно през деня. Към този момент може категорично да бъде съобщено, че те не са от шивашката фирма в Русе, в която бяха регистрирани осем заболели от административния персонал на предприятието.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 155 души, като от тях активни към момента са 100. Понастоящем на домашно лечение са намират 63 души, а други 37 са хоспитализирани.

Exit mobile version