Още двама ученици с коронавирус, под карантина е един клас от НУИ

Нови четири случая на коронавирус са установени в Русенско за последното денонощие. Двама от тях са на ученици – момче на 14 години от Русе и момче на 16 години от Иваново. Така до момента от началото на учебната година има вече трима възпитаници на средни училища, които са положителни за заразата.

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Симптомите му се изразяват в болки в гърлото и повишена температура, като те датират от 19-ти този месец. За последно той е бил на училище предишния ден на 18 септември. След положителния му тест под карантина е поставен целият клас заедно със сестра му, която е първокласничка в НУИ. Установени са 22 контактни лица на момчето, които са поставени под домашна изолация за 14 дни.

Другият ученик е в 11 клас на ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе. Момчето е на 16 години от Иваново, но до момента не е посещавало училище, тъй като се обучава в дуална форма. Въпреки че няма оплаквания, младежът се е изследвал с PCR тест, тъй като се завърнал от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни. Тъй като не е ходил на училище от началото на учебната година, в училището няма наложена карантина на класа му.

Другите два случая са две жени на 33 и 58 години от Русе, които, както и двете момчета, са в добро състояние и са у дома си.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 387, като понастоящем активните случаи са 42. От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти и броят им вече е 324 души.

Exit mobile version