Очаква се Сарайският мост да бъде отворен след 15 часа днес /ВИДЕО/

Сарайският мост е готов за пускане на движението на превозни средства. Това видя на място нашият екип и след разговор със строителя и изпълнителя бяхме уверени, че преградните пана и знаци ще бъдат махнати в следобедните часове. Към момента всички дейности по моста са приключили, с изключение на дилатационната фуга откъм бул.“Трети март“.

В момента се излива битум по самата решетка по ръбовете, където контактува с положената асфалтова настилка. Полага се и силикон в гнездата на болтовете, които закрепват решетката. Именно заради тази дилатационна фуга движението на превозни средства не е пуснато, въпреки че хората от квартала споделят, че в късните вечерни часове ползват моста като пешеходци, с велосипеди и мотори. Строителят каза за Русе Медиа, че до края на днешния работен ден всички дейности ще бъдат приключени, като се очаква това да стане около или малко след 15 часа. Това е свързано с необходимостта от обезопасяване на тротоара от двете страни на фугата. Трябва да се крои, реже и заварява предпазна ламарина, което отнема няколко часа.

От общината съобщиха, че в 12 часа ще има приемателна комисия, като след огледа движението ще бъде пуснато както за всички превозни средства, включително и градския транспорт, и за пешеходци. От общината не можаха да обяснят от колко часа влизат в сила отново старите маршрути на тролейбуси и автобуси по бул. „Трети март“ и пътен възел „Сарая“. Така хората, които ползват  автобусни линии №3, №6, №16 и №19 и тролейбусни линии №2, №9 и №24, не могат да се ориентират на кои спирки да чакат съответното превозно средство.

Малко по-късно от общинския пресцентър заявиха, че ще дадат по-подробна информация, като мине приемателната комисия.

Exit mobile version