Очаквано: БСП определи Крум Зарков за водач на листата в Русе, тук също го искат

Крум Зарков за втори път ще води листата на кандидатите за депутати от БСП в 19-ти многомандатен избирателен район-Русе. Това реши на проведеното днес заседание Изпълнителното бюро на партията. Предстои списъкът с водачи на листи да бъде утвърден от Националния съвет на БСП. Сред избраниците на ръководството на левицата са икономисти, финансисти, юристи, лекари, както и други професии.

Изборът на Крум Зарков не е изненада, тъй като той се ползва с уважение и доверие от левицата в Русе и региона. През изминалия мандат като депутат зам.-председателят на парламентарната група на БСП за България той многократно е поставял проблемите на Русе от парламентарната трибуна в питания към правителство и институции. На общинската конференция за номинации за депутати, която се проведе през уикенда в Русе, участниците пожелаха той отново да бъде водач на листата.

Всички номинации от Русенска област ще станат ясни в средата на февруари, когато след приключване на общинските конференции на БСП ще се проведе обсъждане на предложенията на областно ниво.

Exit mobile version