Официално: Ето кои са новите депутати от Русенско /биографии/

Вече са ясни окончателно имената на новите депутати от Русенски избирателен район, след като тримата бъдещи народни представители, избрани от две листи – Васил Георгиев, Красен Кралев и Десислава Атанасова, предпочетоха да представляват интересите на Русенска област. Първото заседание на новия парламент е насрочено за сряда, 21 юли.

Най-силна връзка с Русе имат тримата тримата представители на ИТН, които  са възпитаници на Английската гимназия.

Ето кого изпратиха русенските избиратели в Народното събрание.

„Има такъв народ“

Светлин Стоянов е роден на 8 май 1969 г. в Попово. Завършил Езикова гимназия „Гео Милев“ в Русе с английски език. Магистър е по икономика от УНСС София. Работил е в няколко търговски банки, 8 години е бил офицер в НСО с чин „Капитан“. В периода 1997 – 2001 г. е в екипа за охрана на премиера Иван Костов, 2001 – 2004 г.  в екипа за охрана на председателя на НС Огнян Герджиков. През 2007-2008 г. е административен директор на „Нестле“- България. От 2012 г. до 2016 г. е отговорник охрана във Френското посолство, а от 2016 г. до момента е шеф на охраната на посолството на Саудитска Арабия в България.

Васил Георгиев е роден на 22 януари 1970 г. в София. Възпитаник на Английската гимназия в Русе. Завършил е Стопанска академия „Д. И. Ценов“ в Свищов, специалност „Валутно-митнически, финансово-ревизионен и данъчен контрол“. Магистър по право, завършил „Международно право и международни отношения“ в Софийския университет. Освен това е и магистър тюрколог, завършил Центъра за източни езици и култури към Софийския университет.

От септември 1997 година до януари 2002-ра е преподавател в Учебния център на Главно управление „Митници“. В този период работи и в отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в „Митници“ – София. От началото на януари 2002 г. до май 2006 г. ръководи Служба „Търговско-икономически въпроси“ в българското посолство в турската столица Анкара, ранг – първи секретар.

От май 2006-та до днес е оперативен шеф на голяма българска компания в Турция.

Билян Кършовски е завършил Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе. Бивш командос от 68-ма бригада в Пловдив. Бизнесмен, представител на Военно- промишления комплекс.

ГЕРБ-СДС

Красен Кралев  е роден на 2 януари 1967 г. във Варна. Завършил е Медицинския университет във Варна, след това специализира глобален маркетинг и управление на политически кампании в университета на Южна Каролина (1990) и Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ (1997). Той е експерт в областта на публичните комуникации. Министър на младежта и спорта на във второто и третото правителство на Бойко Борисов.

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. През 2001 г. получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), през 2009 г. по политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през средата на 2011 г. по европейска интеграция в същия университет. Между 2005 и 2007 г. е юрисконсулт в Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 г. и в Многопрофилната болница за активно лечение. От 2011 година е адвокат в Адвокатска Колегия Русе. Междувременно е и общински съветник в Общинския съвет на град Русе и председател на Комисията по законност, обществен ред и сигурност.

Между 2009 и 2012 г. е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41 Народно събрание.  Министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г.

БСП за България

Крум Зарков е роден през 21 ноември 1982 г. в София. Завършил е Френската гимназия през 2001-ва. На 26 години работи върху докторат по международно право в Париж, финансиран от френската държава.

Дипломната му работа от магистратурата в Сорбоната през 2007 г. спечели голямата награда на Института по науки за отбраната на Франция.

Демократична България-Обединение

Стефан Тафров е роден на 11 февруари 1958 г. в София. Има виcшe жypнaлиcтичecĸo oбpaзoвaниe. Диплoмaт, интeлeĸтyaлeц, пoлитиĸ и oбщecтвeниĸ, eдин oт cъздaтeлитe нa CДC и вecтниĸ”Дeмoĸpaция”, бил e външнoпoлитичecĸи cъвeтниĸ нa пpeзидeнтa Жeлю Жeлeв, зaмecтниĸ-миниcтъp нa външнитe paбoти в пpaвитeлcтвaтa нa Филип Димитpoв и Ивaн Kocтoв, пocлaниĸ нa Бългapия пocлeдoвaтeлнo в Итaлия, Beлиĸoбpитaния, Фpaнция и ЮHECKO, ĸaĸтo и двa пъти пocлaниĸ, пocтoянeн пpeдcтaвитeл нa Бългapия в OOH – Hю Йopĸ.

Hocитeл e нa Opдeнa нa Πoчeтния лeгиoн, cтeпeн „Koмaндиp“, и нa Opдeнa нa Итaлиaнcĸaтa звeздa, cтeпeн „Oфицep“.

ДПС

Бюрхан Абазов е роден на 17 юни 1965 г. в с. Смирненски. Завършил е Висшия селскостопански институт в Пловдив, има следдипломна квалификация по маркетинг и мениджмънт. Бил е заместник – министър на земеделието в 2 правителства – на Симеон Сакскобургготски и на Пламен Орешарски.

Exit mobile version