Офисът на „Републиканци за България“ осъмна със свастики /ВИДЕО/

Офисът на „Републиканци за България“ в Русе осъмна изрисуван със свастики. Извикана е полиция, подаден е и сигнал към Районната избирателна комисия.

„Снощи до късно, докъм 0:30 ч след полунощ е имало хора в офиса, които подготвят изборната ни кампанията. Те не са забелязали нищо необичайно, когато са си тръгвали. Днес сутринта в 8.30 ч, когато дойдох да отключа, намирам тази груба провокация – входната ни врата надраскана с тези нацистки символи. Ние се противопоставяме на нацистката идеология и тази провокация е насочена към нашите усилия за промяна в град Русе и областта. Това обаче няма да ни спре по нашия път към позитивизъм. Надявам се компетентните органи – МВР и ДАНС, да си свършат добре работата и да намерят извършителите на този безскрупулен акт. Явно много пречим на нашите политически опоненти“, заяви областният координатор на партията Бранимир Стефанов.

Координаторът на секторна политика „Спорт“ и втори в листата Филип Виденов определи случилото се като жалка проява на малодушие. „В тази сграда не сме само нашата партия, има и други хора, които влизат и излизат оттук. Определям го като отражение на това, което се случва в държавата. Това не е начин за нормална кампания, каквато правим ние“, каза Виденов.

Това е поредна атака срещу „Републиканци за България“ в Русе по време на предизборната кампания, след като на няколко пъти плакатите им бяха късани и премахвани. Потърпевши в началото на месеца бяха и ДПС – стъклата на офиса им бяха натрошени с чук.

Exit mobile version