От 18 юни: Започва частичен ремонт на асфалта на Дунав мост

От 18 юни, събота, започва частичен ремонт на българския участък на Дунав мост. Българо-румънският контактен център е уведомил румънските власти, че ще се извършват рехабилитационните дейности по съоръжението.

Ремонтът, планиран от Агенция „Пътна инфраструктура“, се очаква да продължи до 26 юни, като рехабилитационните дейности на асфалтовата настилка в българската част на моста ще се извършват само през деня. Дейността ще бъде сигнализирана с пътни знаци, а през нощта пътят ще бъде свободен за движение.Ще се работи първо по лявото платно, а след това и по дясното.

Ще се подменя повърхностният слой на асфалта в участъците, където се е деформирал към мантинелите и в средната част. Целта е да се осигури функционално състояние на трасето. Ще се сменя износващият пласт там, където е нарушен.

Проблем могат да създадат високите температури над 30 градуса, което ще изисква повече време за изстиване на асфалта. Докато това не стане, участъците няма да се пускат, за да не се получи отново деформация.

Румънските власти препоръчват да се използват и останалите КПП-та, тъй като трафикът през Дунав мост ще бъде затруднен.

Exit mobile version