От утре: Общината пръска срещу комари, кърлежи и бълхи

Първата обработка на Русе срещу комари, кърлежи и бълхи започва утре, 3 април, съобщиха от общината. Дезинсекцията на града ще се проведе във вечерните часове между 20 и 23.30 часа.

Ще се пръска с наземна техника, като обработките ще се извършват от специалисти на фирма „Санси” ООД с препарати „Цитрол 10/4 УЛВ“ и „Килол ЕК“. Препаратите са специално създадени за третирането на урбанизирани територии и са безвредени за хора и животни.

Също утре, 3 април, само че в ранните часове на деня, започва пръскането на зелените площи срещу кърлежи и бълхи. Първите райони, които ще се обработват от 6 до 10.30 часа, са кв. „Дружба“, кв. „Чародейка“, Централна градска част, Парк на младежта и Парк на възрожденците. Третирането от „Санси” ще се извърши при благоприятни метеорологични условия.

Обработката е с препарат “Айкън 10 КС”, който е безвреден за хора и животни поради ниската концентрация на разтвора. Въпреки това, като допълнителни превантивни мерки, се препоръчва гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа.

Exit mobile version