От днес: Състезания по зрелищна езда и корабни модели правят в Русе

Две атрактивни спортни състезания ще се проведат от днес до 16 май в Русе. В периода 14-16 май градът е домакин на оспорвана надпревара от най-зрелищната дисциплина в конния спорт – Държавното първенството по Всестранна езда. Организатор на проявата е СЕК „Кентавър – Русе със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе.

Трасето е обновено и съдържа цялата гама от сложности, което дава заявка за оспорвана и атрактивна надпревара. В Русе ще бъдат излъчени първенците на държаната в два класа – 1 звезда и Група Б. В Държавното първенство и Съпътстващите турнири са заявили участие 28 състезателни тандема – ездачи и кон от клубове практикуващи дисциплината в страната.

На 14.05.2021 г. от 13:30 часа ще се проведе изпитанието по обездка. На 15.05.2021 г. от 10 часа състезателите ще стартират в най-атрактивното изпитание крос кънтри. На 16.05.2021 г. от 10 часа е старта на изпитанието по прескачане на препятствия.

Другата надпревара е Държавното първенство по корабомоделен спорт клас „S“ – радиоуправляеми ветроходни яхти.

Състезанието ще се проведе от 14 до 16 май на голямото езеро в лесопарк „Липник“, като официалното откриване е в петък, 14 май, от 13,30 ч. на площада пред гребната база. Закриването е в неделя на същото място.

Организатор е Спортен клуб по корабомоделен спорт „змс Иван Маринов“ – Русе.

Състезанието се провежда под егидата на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

 

Exit mobile version