От втори опит: 74-годишна жена от Две могили „изгоря“ с 15 800 лв., занесе ги в Румъния

Телефонни измамници се добраха от втори опит до парите на 74-годишна жена от Две могили. След като в началото на септември полицията предотврати опита да й бъдат взети 3200 лв. и златни накити за около 1000 лв., този път пенсионерката вече е „изгоряла“ с 15 800 лв.

Измамниците са се възползвали от съобщението на МВР за пресечената измама на 4 септември, когато жената е била убедена от мними „полицейски служители“, че им помага за залавянето на престъпници.  Тогава тя бе оставила до едно дърво несесер от плат с парите и ценностите според получените указания, но след бързите действия на полицаите от РУ – Две могили и техни колеги от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ от ОД на МВР-Русе „мулето“ бе заловено, а парите и златото върнати на собственичката.

Ден по-късно, на 5 септември, възрастната жена е била потърсена отново на телефона от неизвестни лица, отново представящи се за полицаи. Схемата била същата – да помогне за залавянето на престъпниците, като за по-убедително й припомнили случката от предишния ден. След като истинските служители на реда я спасили веднъж, пенсионерката имала вече вяра на полицията и се отзовала на „молбата“ за помощ. Този път сценарият бил по-усложнен и тя трябвало да отиде да остави пари и злато чак в Румъния. Жената го направила – на 5 и 9 септември тя пътувала през границата, за да остави общо 15 800 лв. на местата, посочени от неизвестните лица.

Измамата била разкрита, когато 74-годишната жена отишла в районното управление в Две могили да си иска обратно част от парите, защото й трябвали. Обяснила на изумените полицаи, че иска да й върнат 10 000 лв. от онези 15 800 лв., които им е дала да заловят измамниците. Едва тогава станало ясно, че всъщност е станала жертва на престъпление. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.

Exit mobile version