Отново четирима кандидати за омбудсман на Русе, има и ново име

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание днес, на което бяха разгледани предложенията за кандидати по позицията омбудсман на Община Русе.

Комисията с председател д-р Росица Георгиева взе решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване на постъпилите кандидатури за Обществен посредник на територията на Община Русе.

Четирима бяха кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 30 август. Решението да бъде открита процедурата беше взето по време на 21-ото заседание на местния парламент предвид обществено-политическата ситуация на несигурност към момента и сериозните обществени проблеми.

Досега в града ни са били организирани и проведени четири конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен. Събеседванията са били през 2013 г., 2014 г., 2016 г. и през м. юли тази година.

При петия опит за избор на Обществен посредник бяха одобрени и четиримата заявили своето желание да бъдат обществени посредници на града, като трима от тях бяха кандидати и при последната процедура. Това са Милена Цонева – Георгиева, Ина Райчева – Цонева и Мариян Димитров, а новото име е Валентин Димитров.

На 8 септември предстои събеседване с допуснатите кандидати пред Комисията за избор на Обществен посредник.

 

 

Exit mobile version