Отново протест на „Джъмбо“, Пътното налага санкция за спиране на движението

На 20 август, петък, отново ще има протест на работниците от „Автомагистрали Черно море“ на кръстовището на „Джъмбо“ на пътя Русе-Разград. Началото е обявено за 10.30 часа, а за краен час е посочено 14 часа. Протестът е заради неизплатените пари от страна на държавата, които блокират работата на дружеството и ще оставят 800 души без работа.

Преди седмица обаче протестът продължи само половин час, като за това време бе спряно движението и автомобилите бяха пренасочвани от полицията по обходни маршрути.

В разрешението обаче изрично е било посочено, че участниците нямат право да затварят пътища и да възпрепятстват движението. Именно затова комисия на място е съставила констативен протокол, въз основа на който ще бъде съставен акт на организатора на протеста по чл.53, ал.1, т. 4 от Закона за пътищата.

По него се налага глоба от 1000 до 5000 лв. на физическите лица, които извършат или наредят да бъдат извършени: а) дейности, застрашаващи безопасността на движението, или използване на пътищата извън тяхното предназначение; б) дейности, предизвикващи прекъсване, отклоняване или спиране на движението.

Тъй като организатор е лидерът на КНСБ в дружеството Господин Янков, от Областно пътно управление ще връчат на него акта за извършеното административно нарушение. От ОПУ-Русе подчертаха категорично, че актът не е заради протеста, а заради спирането на движението като нарушение на Закона за пътищата.

Exit mobile version