Отнето предимство доведе до катастрофа между тролей и лек автомобил /ВИДЕО/

Поредна катастрофа между тролейбус от градския транспорт и лек автомобил стана днес сутринта в Русе. Сигнал за инцидента е подаден малко след 9.30. Пострадал е леко шофьорът на колата.
Катастрофата е станала след последната спирка на тролея, който се е движил по линия №2. Той се е отправял към гаража по бул.“Трети март“, когато е бил засечен от лек автомобил „Фолксваген“. Водачът на колата се е опитал да пресече основния път на кръстовището до Млекозавода, като е отнел предимството на тролея и е бил ударен странично. За щастие в превозното средство от градския транспорт не е имало пътници, тъй като те са слезли на спирката.
Ситуацията породи спорове между двамата водачи, от които става ясно, че възрастният шофьор на лекия автомобил е решил, че ще успее да се вклини преди тролея. Водачът на тролея пък коментира, че колата просто е изскочила от нищото. До пристигането на екип на „Пътна полиция“, която да регулира трафика, имаше затруднения за преминаващите товарни автомобили. Пробите и на двамата шофьори са отрицателни.
Чуйте във видеото какво разказа шофьорът на лекия автомобил.

Exit mobile version