Отменят „Мартенски музикални дни“ и всички културни събития

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ няма да има 60-то издание от 13 до 29 март. Това стана ясно, след като на днешното извънредно заседание на правителството бе взето решение да се отменят всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви в цялата страна. Това става по предложение на министъра на културата Боил Банов.

Първоначално Националният оперативен щаб срещу коронавируса предложи това да важи само за Плевен и Габрово, където има четири положителни проби за вируса. Министър Банов поиска това да важи за цялата страна, тъй като има риск от събирането на много хора в затворени помещения.

По предложение на Националния оперативен щаб се отменят и всички спортни мероприятия. Предстои да се уточни дали все пак срещите от Първа лига във футбола няма да се играят, но без публика.

Предстои скайп връзка на премиера Бойко Борисов с всички областни управители, за да се уточнят къде какви мерки ще се вземат.

Какво точно ще се случи с „Мартенски музикални дни“ вероятно ще се разбере на заседанието на областния щаб в понеделник.

Exit mobile version