Отличени творби от Фото салон Пловдив бяха подредени в центъра на Русе

Изложбата „Петзвездна фотография в Русе“, която представя отличени творби от Х юбилеен международен Фото салон Пловдив 2023, бе открита на площада пред общината. Проявата е  организирана от новосформираното в града ни „Градско фотографско дружество – Русе“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Организаторът на престижния Фото салон Пловдив – Антон Савов приветства присъстващите и русенеца Явор Мичев, отличен с приза за най-добър автор на салона с най-много допуснати творби – общо 17. „Фотографията е младо изкуство, което търпи бурно развитие. Тя е универсална и лесно достига до хората. Русе е първият град в България, в който изложбата от Фото салон Пловдив гостува на открито. Творбите са майсторски и показват есенция от почти всички фотографски жанрове. Догодина отново ще гостуваме в Русе със селекция от най-добрите фотографии от салона,“ обеща организаторът Антон Савов.

Русенката Мирела Партинова, отличена с бронзов медал във Фото салон Пловдив 2023, също присъства на откриването на изложбата, на която могат да бъдат видени и нейни наградени кадри. Антон Савов изненада и трети русенски фотограф – Иво Ботев, който получи Диплома за свое участие в конкурса „Музика в обектива“, организиран от Национално сдружение  „Фотографска академия Янка Кюркчиева“. С Почетен Диплом от същия конкурс – отново за най-добър автор на салона, бе удостоен и Явор Мичев.

Младен Миланов – също ярък представител на  фотографската гилдия в Русе, получи от Международен Фото салон Пловдив богато илюстровани фотографски албуми с пожеланието за вдъхновение и нови творчески успехи. Явор Мичев и Младен Миланов са двамата автори от Русе със сериозни международни звания за арт фотография. Миланов е носител на AFIAP (Артисти на Международна Федерация за Фотографско Изкуство), а Явор Мичев е Отличник Артист на Международната Федерация за Фотографско Изкуство – EFIAP.

Изложбата „Петзвездна фотография в Русе“ е първата проява, организирана от новосформираното Градското фотографско дружество – Русе, чиято цел е да обедини творците, обичащи магията на фотографията, за да работят заедно за утвърждаването на Русе на фотографската карта на България и Европа.

Снимки: Иво Ботев

Exit mobile version