Отборът на Дунав-Русе очаква утре част от парите си и новия си треньор /ВИДЕО/

Старши треньорът на Дунав-Русе Людмил Киров е освободен от поста си. Това е станало в телефонен разговор снощи. Утре пред футболистите ще бъде представен новият наставник, чието име засега се пази в тайна. Днес играчите отново не излязоха да тренират, а мачът в петък с Ботев-Пловдив все още е под въпрос.

Людмил Киров е бил освободен устно от Красен Кръстев, който се смята за представител на новите собственици на Дунав, но официално не е част от ръководството. Причината за смяната на треньора са неговите критики от последните дни.

„Вчера в 10 часа ми се обади Юлиян, каза ми, че е говорил с Красен, че съм освободен от отбора и няма да водя мача с Ботев-Пловдив. Освобождава ме човек, който няма нищо общо с отбора в момента. Абсолютно нищо няма с отбора, някакво подставено лице“, коментира Киров.

Новият спортен директор на Дунав Юлиян Загоров потвърди, че Людмил Киров вече няма да води отбора. „Вие много добре знаете, че се случиха през последните дни някои нелицеприятни неща за Дунав-Русе, много приказки се говорят и т.н. Не съм аз човекът, който взима това решение, така са решили от ръководството“, заяви той.

Загоров обясни, че акциите на клуба са прехвърлени още на 6 юни, но заради липсващ подпис сделката не е официализирана. Въпреки това новите собственици на Дунав, които все още оформят документите, са обещали утре да изплатят част от парите на футболистите.

„Ще бъде утре дадена част от това, което им се дължи, и като крайна дата до сряда ще им се изчисти абсолютно всичко. Като част разбирайте утре да им се изплати една заплата и наем, остават още една заплата и два наема. Надеждата на ръководството е да се случат нещата, защото за новите собственици друг вариант не съществува освен оставане в групата. Водят се преговори с нови футболисти, дори има един играч от чужбина, който чака в София, но трябва да се изчистят нещата“, каза още Загоров.

Утре ще стане ясно дали футболистите ще пътуват за мача с Ботев-Пловдив в петък. Също утре ще бъде представен новият наставник в Дунав,който най-вероятно ще бъде Енгибар Енгибаров.

Exit mobile version