Осъдиха русенец за хулиганство и ритник, качени в инстаграм

Русенец бе осъден за хулиганство и ритник, качени в инстаграм. Подсъдимият Й.Г. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда.

Всичко тръгнало от клип, в който мъж удря без причина непознато лице. Видеото било качено в инстаграм от Б.П., който го снимал с телефона си. Подсъдимият видял клипа и реагирал, тъй като преди време баща му, който е инвалид, и братовчед му също били пребити от непознати безпричинно. Той решил да накара Б. П. да запише нов клип, в който се извинява за действията си. Мъжът отказал и Й. Г. го заплашил, че ще го изнасили.

Това силно изплашило Б. П., а освен това знаел, че подсъдимият тренира боен спорт. Така двамата се срещнали на 19 юли 2020г. около 17,30 часа в кв.“Дружба“. Подсъдимият извадил мобилния си телефон и започнал да снима, като казал на Б.П., че трябва да изпълнява всичко, което му каже.

Последният от страх се съгласил против волята си да изпълнява желанията му. Докато снимал, подсъдимият задавал въпроси на Б.П., на които той отговарял. В един момент му казал да започне да си удря сам шамари. За да сломи нежеланието му, го заплашил с изнасилване. След това го накарал да пада на колене и да се извинява, а той започнал да плюе върху него. Ударил го с ръка по лицето и го ритнал с крак, като ударът попаднал в долната челюст на мъжа. След около 10 минути публикувал заснетия клип в група в месинджър, а след това и в инстаграм. Така клипът станал достояние на органите на полицията и било образувано досъдебно производство.

За тези деяния прокуратурата повдигнала на подсъдимия две обвинения, за които той се призна за виновен. След групиране на обвиненията на Й.Г. е наложено по-тежкото наказание – лишаване от свобода за срок от 9 месеца с тригодишен изпитателен срок.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Exit mobile version