Осъдиха на пробация бременната жена, удряла шамари на шофьор до Пантеона

Русенката, която нападна шофьор на кола, засякъл я преди това на пътя, бе осъдена на пробация за срок от 6 месеца и лишаване от книжка за 1 година. Окръжен съд – Русе измени наказанието „лишаване от свобода“, наложено от Районния съд, с по-леко по отношение на младата жена. Както е известно, тя бе обвинена в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, на кръстовището между бул. „Цар Освободител“ и бул. „Съединение“ срещу Пантеона.

Инцидентът е от 28 декември 2019 г., когато Т.Ч. демонстративно излязла от управлявания от нея лек автомобил „Порше Кайен“, като препречила пътя на спрелия движението си лек автомобил „Опел Зафира“. През отвореното стъкло на предна лява врата  бръкнала с ръка и издърпала диоптричните очила от лицето на водача Е.Н., след което ги хвърлила на пътното платно, ударила два шамара на шофьора и му отправила обиди.

Окръжен съд – Русе счита, че действията по спиране на автомобила по начин, който  препятства другите участници в движението на възлово кръстовище и създава потенциална опасност за движението, словесната агресия и физическо въздействие върху пострадалия, се квалифицират като  „хулиганство“. Деянието се отличава с изключителен цинизъм заради поведението на Т. Ч. спрямо Е. Н.

В същото време се отчита и предходно неправомерно поведение на другия водач, което е предизвикало реакцията на подсъдимата. От значение е и фактът, че тя е била бременна, което води до повишена чувствителност и емоционалност у жената.

Отчитайки и тези обстоятелства, въззивната инстанция приема, че наказанието „лишаване от свобода“ е несъразмерно тежко на извършеното. С тези мотиви Окръжен съд – Русе изменя първоинстанционната присъда на пробация за срок от шест месеца. Наложено е и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от една година.

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

 

Exit mobile version