Осъдиха Венци Чикагото на затвор заради нападението над лекар в Ново село

Венцислав Ангелов-Чикагото получи ефективна присъда заради нанесения побой над лекар преди година в село Ново село, Русенско. Решението на Русенския районен съд, който постанови 1 година и шест месеца затвор при първоначален строг режим, може да бъде обжалвано.

Обвинението срещу Чикагото е за хулиганство и закана за убийство. Както Русе Медиа писа, на 17 януари 2022 г. Венци Чикагото нападна личен лекар в Ново село и се опита да го удуши. Прокуратурата го привлече в качеството му на обвиняем за това, че „в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителна дързост, като на публично място– в кабинета на общопрактикуващия лекар в с.Ново село, викал, обиждал, отправил закани, нападнал, блъскал, съборил на земята и душил доктор И. И.“.

Чикагото нападна лекаря, тъй като според него медикът бил виновен за смъртта на пациент, когото накарал да се ваксинира срещу COVID-19.

Самият Венцислав Ангелов на свой ред се опита да съди лекаря, който по думите му го набил и му нанесъл лека телесна повреда. През декември 2022 г. обаче Районният съд в Русе призна за невинен общопрактикуващия лекар.

 

Exit mobile version