Основен приоритет на МК „БСП за България“ е устойчивата политика за младежите и подпомагане на семействата в Русе

През изминалите няколко години Русе все повече привлича активните млади хора и семейства.  Това е така не само благодарение на  възможностите за реализация, които градът предлага, но и заради водените политики за инвестиране във възпитанието на новото поколение и подпомагане за развитието на млади професионалисти. Именно това е един от главните акценти във визията за успешно развитие на крайдунавския град, заложен в платформата на Местна коалиция „БСП за България“.

За четири години са разкрити нови яслени групи, както и открити нови работни места за квалифициран  персонал. По този начин е осигурено на всяко дете от Русе да може да посещава ясла, градина и училище. Въведено е обучение по роботика и софтуерно кодиране за малките, като така модерните познания достигат и развиват всеки учащ се. Създадена е система за безплатни занимания за децата със спорт, танци и други културни дейности. Създадена е също и успешна практика за осигуряване на стажантски програми за учащите в Русенския университет. По този начин студентите биват подготвяни за реалната работна среда и много по-лесно се реализират на пазара за труда.

„Младежите са основен двигател за бъдещото развитие на Русе. Наясно сме колко важно е да бъде осигурена спокойна и пълноценна среда за децата, учениците и студентите, за да могат след това спокойно да се реализират и да изберат да останат в града ни. Чрез всеки един проект и инициатива ние работим за възпитанието на активни, будни граждани, които ще продължат делото за развитие на Русе. Особено важно е да отбележим, че ще продължим да работим в посока създаване на по-добри условия и финансиране на младите семейства, така че да можем да задържим и привлечем професионалистите да изберат да останат в нашия град.“, каза Стефани Стефанова, кандидат за общински съветник от листата на МК „БСП за България“.

Сред предложените социални и образователни политики на МК „БСП за България“, които да бъдат продължени и доразвити са:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version