Осмокласнички от МГ „Баба Тонка“ спечелиха състезанието на млади предприемачи

Завърши второто издание на събитието за предприемачи „Започни млад“/Start young в Русе. То се организира от списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и представители на различни бизнес организации.

Голямата награда от 1000 лева спечелиха осмокласнички от МГ „Баба Тонка“, които само за два дни създадоха бизнес модел на компания, използваща отпадъци от дървопреработвателната промишленост и шишарки за направата на пелети за бита. Екипът Eco Pine е в състав Магдалена Тончева, Елиса Исметова, Виктория Ангелова и Яница Милков, а на самото събитие да защитят идеята бяха Магдалена Тончева и Елиса Исметова.

В рамките на формата се родиха 12 бизнес идеи, които бяха  развити от авторите им под менторството на успешни български предприемачи за 48 часа. Във финалния ден участниците представиха своите иновативни продукти и услуги, свързани с подобряване качеството на живот на хората и грижа за природата.

Участниците бяха приветствани от зам.-кметът Димитър Недев, който им пожела успех в надпреварата и да не спират да действат смело за сбъдването на мечтите си.

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди във вид на безвъзмездно менторство, контакти с партньори, рекламни рубрики и капиталови средства за стартиране на трите най-добри идеи.

Exit mobile version