Осем автомобила и майка с инвалидна количка блокираха Дунав мост /ВИДЕО/

Протестиращите в Русе блокираха достъпа до граничния пункт Дунав мост. Исканията им са за оставка на правителството и главния прокурор, а протестът им е в подкрепа на националното недоволство.

Участниците пристигнаха в района на Дунав мост с автошествие малко след 10 часа. Въпреки че бяха само осем автомобила, те затвориха кръговото кръстовище към пункта. И обясниха защо са избрали за протест точно днешния празник.

„По принцип вместо да сме независими, ние последните 12 години сме изключително зависими от мафията, от управляващите и затова днес сме солидарни с въстанието в София. За няколко часа да не може да се влезе в страната – опитваме се някой да ни чуе и да ни види, защото ни омръзна, каквото и да правим, никой да не се съобразява с нас“, заяви Зорница Дикова-Ранева.

Малобройното участие не притесни участниците, които признаха, че част от хората са предпочели да отбележат Деня на Независимостта, вместо да се включат в днешния протест. На Дунав мост обаче дойде и майка на младеж с увреждания, която заедно със сина си на инвалидна количка се присъедини към недоволството.

Блокадата ще бъде на смени, като ще идват и нови хора, и ще приключи в 16 часа. От Дунав мост протестиращите ще се отправят към Бяла, за да се включат в затварянето на пътя Русе-Бяла. Там от 17.30 часа за два часа ще бъде затворено кръговото кръстовище.

„На различни места като тук, като в Бяла и в Търново, когато затрудняваме функционирането на държавата, ние показваме на Борисов, че той не е желан и е време да си ходи“, каза Митко Ружинов.

През целия ден трафикът в района на Дунав мост ще бъде пренасочван по обходни маршрути. Граничният пункт е затворен само за камионите, които искат да влязат от румънска страна в България.

Exit mobile version