Освобождаването на Иво Пазарджиев като шеф на местния парламент изненадващо отпадна

Докладната записка от съветниците от групата на СДС в Русе, с която те предлагат освобождаване на Иво Пазарджиев от поста председател на Общинския съвет, изненадващо е отпаднала от дневния ред за предстоящата сесия.

Решението е било взето на председателски съвет, след като преди това мнозинството в Постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност е гласувало против с мотивите, че е незаконосъобразно. По информация на Русе Медиа преди заседанията на постоянните комисии писмо с подобни мотиви е изпратил и областният управител Анатоли Станев, който е призовал съветниците да преразгледат проекта за решение.

Както Русе Медиа писа, предложението за предсрочното освобождаване на Иво Пазарджиев бе анонсирано още в края на август, след като извънредната сесия по инициатива на съветниците от ГЕРБ и СДС за ситуацията с опашките от тирове бе провалена. То бе внесено за разглеждане на предстоящата сесия на 17 ноември, а основанията бяха свързани с въпросната сесия и саботирането й, според вносителите, от страна на Иво Пазарджиев, както и с неговите ангажименти като адвокат, които ангажират голяма част от времето му. Самият Пазарджиев видя в предложението изцяло политически, а не реални мотиви.

Предстои на сесията в четвъртък да стане ясно дали вносителите няма да поискат все пак докладната им да влезе в дневния ред и да се разгледа от Общинския съвет.

 

Exit mobile version