Освободиха директора на Областната дирекция по храните в Русе

Слуховете за смяна на директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе д-р Георги Дяков, които в петък бяха отречени от пресцентъра на Агенцията по безопасност на храните, вече са факт. Официално на мястото на досегашния директор д-р Георги Дяков е назначен Иван Ласонин – за момента като изпълняващ функциите.

Иван Ласонин е завършил Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в Пловдив, вече Университет по хранителни технологии. До момента е работил като технолог по храните в мандра в село Ситово, Силистренско.

Фамилията му неслучайно звучи познато. Той е наследник на известно антифашистко семейство, обвързано с БСП. Новият директор на ОДБХ-Русе е първи братовчед с Диана Ласонина, общински съветник от БСП, и Асен Ласонин, началник отдел „Административни дейности и вътрешен контрол“ в ОП „Комунални дейности“ в Русе.

Д-р Георги Дяков бе на поста от 2017 г., след избирането на предишния директор д-р Андриан Райков за депутат.  Синът на д-р Дяков пък бе водач на листата на партията на Цветан Цветанов в Русе на последните избори на 11 юли.

Exit mobile version