Орачев: Мачът се развиваше по наш план, но изравнителният гол ни пречупи/ ВИДЕО /

„Дунав“ загуби като домакин от „Левски“ с 1:2, след като водеше в резултата

„Мачът се развиваше по наш план, но преломният момент беше, когато „Левски“ отбелязаха много бърз изравнителен гол. Ако трябва да съм доволен от нещо, това е от желанието, старанието и себераздаването на футболистите ни“, заяви след загубата с 1:2 от „Левски“ треньорът на „Дунав“ Малин Орачев.

И трите гола паднаха през второто полувреме, като русенци поведоха  в 53-ата минута след реализирана дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Аймен Белаид от „Левски“ и Божидар Васев бе точен от бялата точка за откриването на резултата. За съжаление на „Дунав“ шест минути по-късно Жерсон Кабрал успя да изравни с диагонален удар от дистанция, а Холмар Ейолфсон донесе преднина за гостите в 78-ата минута след гол с глава. Това стана след лошо изчистване на топката от страна на футболист на „Дунав“. Четири минути преди края на мача Ахмед Ахмедов отбеляза втори гол за „драконите“, но той беше отменен поради засада.

Ето както каза още за мача Малин Орачев: „Мачът се разви по наш план, така, както искахме – бяхме компактни, дисциплинирани, чакахме нашият момент да дойде, получихме, отбелязахме гол и преломният момент беше, когато отбелязаха много бърз изравнителен гол. В същото време имаше наш човек отвън, не можахме точно в тази зона добре да се прегрупираме и получихме гол. След това „Левски“ получиха психологическо предимство и за съжаление загубихме мача.  Все пак „Левски“ е един добър отбор, личи си, че имат много класни футболисти и това беше разликата в мача. На нас не ни остава нищо друго, освен да играем с голямо желание, с настроение. Целите са ни да стабилизираме отбора в Първа лига и се надявам с много работа и с труд да го постигнем. Все пак ние градим абсолютно нов отбор, сами знаете колко хора напуснаха. Трудно е, но с работа би трябвало да се получи“.

Футболистите също са доволни от играта си и съжаляват за загубата.

Мартин Ковачев, капитан: „Мисля, че не стояхме лошо, второто полувреме поведохме, имахме един добър шанс да извадим нещо от този мач, но този бърз гол, който ни вкараха за 1:1 мисля, че ни пречупи и елементарен втори гол. При него имаше индивидуални грешки –  ако бяхме изчистили топката в тъч, нямаше да се стигне до центриране и гол. Играем мач за мач, гледаме да се представяме всеки мач все по-добре и по-добре. Мисля,че днес показахме едно доста добро ниво, малко не ни достигна, но надявам се другите мачове да играем по-добре и да спечелим точки“.

Борислав Балджийски: „Мисля, че беше равностоен мачът, поведохме, от може би наши елементарни грешки, особено първия гол, после втория гол не успяхме да изчистим топката в наказателното поле и ни обърнаха. Съжалявам много за загубата, според мен играхме добре. Имахме шансове, вкарахме гол, поведохме, мачът се разви добре за нас, но не успяхме да устискаме, както се казва, и да ги победим. Може да се каже, че е липса на късмет“.Следващият мач на „Дунав“ е на 17 август, където русенци ще гостуват на „Славия“.

Exit mobile version