ОП „Паркстрой-Русе“ се увеличава с още три отдела и 70 души

Кметът на Русе Пенчо Милков е внесъл предложение за изменение на Правилника за организацията, дейността и управлението на Общинско предприятие „Паркстрой – Русе“, което предвижда създаването на три нови отдела и увеличаване на числеността на служителите в общинското предприятие с още 70 души. Така работещите в ОП „Паркстрой“ ще станат от 90 на 160.

Мотивите са свързани с това,  че предприятието занапред ще извършва резитба и премахване на декоративна растителност и поддръжка на зелените площи, заключени в следните улици:

Поддържането на зелените площи включва терени за широко обществено ползване и терени за ограничено обществено ползване.

Предвижда се в структурата на предприятието да има три нови отдела: „Резитби“, „Централна част“ и „Паркове“, които ще се финансират по дейности „Озеленяване“ и „Чистота“.

Новите 70 щатни бройки в длъжностното разписание на ОП „Паркстрой-Русе, ще бъдат разпределени в отделите така: „Резитби“- 14 щатни бройки, „Централна част“-31 щатни бройки, „Паркове“-23 щатни бройки и „Финансово-административен“-2 щатни бройки.

С предлаганата промяна се очаква постигане на икономия на бюджетни средства и увеличаване на качеството на предлаганите услуги. За прилагане на новата уредба са необходими финансови средства за трудови възнаграждения на служителите, се казва още в предложението на кмета.

Проектът е качен на интернет страницата на Общински съвет – Русе и подлежи на предложения и становища в рамките на 30 дни.

 

Exit mobile version