Операта продължава с изяви на открито, следва Девета симфония с Йордан Камджалов

Русенска опера ще се бори с последиците от пандемията от коронавирус и пожара на покрива със спектакли на открито. Намерението на ръководството на културния институт е свързано с невъзможността да се правят изяви в салона заради предстоящия ремонт на покрива и ограничението за брой публика в закрити помещения.

Първият спектакъл бе „Набуко“ от Верди, който даде началото на благотворителната кампания в подкрепа на операта. В урната вечерта са били събрани 782,77 лв. Такива урни ще има по време на всеки концерт или представление, като след това комисия ще съобщава колко са набраните средства. Те ще се използват за възстановяването на покрива.

Следващата изява на открито ще бъде на 2 септември, отново в пространството пред операта. Това ще бъде и официалният старт на новия 61-ви сезон на Русенска опера. На сцената ще прозвучи Девета симфония от Бетовен под диригентството на Йордан Камджалов. Този концерт бе планиран за откриването на 60-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, което се наложи да бъде отложено за догодина.

На 1 септември същата програма ще бъде представена пред варненската публика във  Фестивален и конгресен център-  Варна, където билетите за събитието са изкупени още през  месец март.

 

Exit mobile version