Опашки и напрежение пред данъчното в Русе, пускат малко хора /ВИДЕО/

Опашки пред данъчното в Русе предизвикаха недоволство сред чакащите на студа граждани. Причината – пускат се по малко хора, а останалите трябва да стоят навън, вместо във фоайето на топло.

Охраната на сградата обясни, че вътре може да има до 10 души, тъй като такива са разпоредбите, а и има грипна епидемия. Граждани поискаха обяснения от ръководството, откъдето получиха същия отговор. Това доведе до повишаване на тона и възмущение от страна на чакащите. Подаден бе сигнал и до РЗИ, откъдето са заявили, че противоепидемични мерки във връзка с грипа няма и ще направят проверка по случая.

В крайна сметка стана ясно, че въпреки отпадането на мерките, свързани с коронавируса, по препоръка на здравното министерство на местата, където се струпват много хора, продължава да важи дистанцията от 1,5 метра. Затова изчакващите пред гишетата могат да бъдат най-много 10 души, тъй като така е изчислено пространството, обясниха от НАП-Русе. Много често за една услуга идват заедно по 2-3 души семейно и така се струпват много хора наведнъж.

От НАП-Русе призоваха гражданите да бъдат търпеливи, тъй опашките не са през целия ден, а на моменти. Вътре работят всички гишета, но има много клиенти заради началото на данъчната кампания, особено за ползване на данъчни облекчения.

Exit mobile version