Онкодиспансерът в Русе иска да закупи модерна апаратура за близо 2,7 млн.лв.

Комплексният онкологичен център – Русе иска от общинските съветници съгласие за закупуване на нова апаратура чрез нисколихвено финансиране от Регионален фонд за градско развитие.

Инвестицията е на обща прогнозна стойност до 2 688 000 лева и включва доставка на апарат за магнитно-резонансна томография и цифрова мамографска система, както и съпътстващите разходи за СМР. С тази апаратура лечебното заведение ще има възможност да извършва по-прецизна диагностика и щадящо лечение на пациентите си, ще разшири обхвата на предоставяните медицински услуги по договор с НЗОК, като се включат нови клинични пътеки и амбулаторни процедури.

Финансирането на проекта с висока обществена значимост може да бъде осигурено от Регионалния фонд за градско развитие. Предложението на Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК ЕАД е на „КОЦ-Русе“ ЕООД да бъдат отпуснати финансови средства в общ размер до 1 881 600 лева.

Останалите 30% от средствата, необходими за реализиране на инвестицията ще бъдат осигурени от бюджета на „КОЦ-Русе“ ЕООД.

Exit mobile version