Олимпийският вицешампион Ружди Ружди с отличие от областния управител

Позлатен глобус и грамота от областния управител на Русе Борислав Българинов получи лекоатлетът и параолимпийски вицешампион Ружди Руджи. Те му бяха връчени от зам.областния управител Синан Хебибов, който му гостува в Глоджево, община Ветово.

Ружди продължава да тренира активно във фитнес залата, която има у дома. Той е изключително благодарен на треньора си Радостин Тодоров, който е в Казанлък. Независимо от разстоянието двамата продължават да работят съвместно, макар и дистанционно. Срещат се ежедневно благодарение на Интернет и поддържат контакт през мобилните си устройства. Треньорът стриктно наблюдава всяко упражнение на Ружди през екрана на таблета.

„Животът е изпълнен с трудности, но и с хубави неща. Всеки трябва да следва мечтите си, да не се отказва от тях и по никакъв начин да не се чувства различен“, споделя Ружди. В момента му е трудно да каже какво точно очаква от съдбата, но е сигурен, че мечтите нямат граница и ще продължи да покорява нови хоризонти.

Ружди има повече от 50 медала, като два от тях са от олимпиади, три от световни първенства и пет европейски. Припомняме, че на тазгодишните параолимпийски игри той донесе за страната ни сребро в тласкането на гюле на турнира по лека атлетика. Ружди е и олимпийски шампион от Рио 2016 в категория F55.

Междувременно преди седмица Борислав Българинов е изпратил предложение до Министерството на младежта и спорта за уеднаквяване изцяло на паричните награди на параолимпийците с тези на останалите олимпийци за постигнатите от тях спортни резултати и класирания.

Exit mobile version