Одобрени са първите русенци, които ще получат до 300 лв. за градинки

Първите проекти по фонд  „Граждански инициативи“ на Община Русе получиха своето одобрение. Те са свързани със засаждането на многогодишни растения в градинките между жилищните блокове в града и обособяването на зони за отдих за живущите в тях, съобщиха от администрацията

Според правилника на фонда предстои авторите им да сключат договор с Община Русе за предоставяне на средства и/или инструменти, с които те ще реализират идеите си.

Гражданите, чиито инициативи са одобрени за финансиране и са подписали договор, получават плащане в размер на до 300 лв. (в зависимост от заложения от тях бюджет) по заявената банкова сметка на името на кандидата и в срок, посочен в договора. Плащането може да се извърши и в брой на касата на Община Русе след представяне на подписан договор.

След приключване на дейностите комисия от общински експерти ще удостовери изпълнението на проекта и съответствието с разходваните средства.

Желаещите да се включат със собствени проектни идеи трябва да подадат заявление за кандидатстване в Деловодството на Община Русе на пл. „Свобода“ 6.-  Правилник за кандидатстване.

Exit mobile version