Огнеборците в Русе почетоха загиналите си колеги, деветима пожарникари бяха наградени

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя в Русе почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Церемонията се състоя пред сградата на Първа районна служба и бе част от Седмицата на пожарната безопасност.

Общо деветима огнеборци от Русе са дали живота си през годините по време на служба. На 18-декември 1944 г. при ликвидирането на пожар в „Петрол“ са загинали Ангел Йорданов, Пеню Драганов, Никола Кутинчев, Тончо Гецов, Марин Ников, Атанас Сакаджиев и Минко Петров. На 12 май 1979 г. при пожар в Локомотивно-вагонния завод умира Михаил Чубуров. Последният случай е отпреди пет години в Бяла, когато загина младши инспектор Николай Николаев.

По време на церемонията със заповеди на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев бяха наградени четирима служители на РДПБЗН, а със заповед на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов още петима. Наградените лица от министъра са: инспектор Сергей Кръстев, младшите инспектори Тихомир Ангелов, Васил Цветков и Детелин Русев. Наградени от директора на ГДПБЗН са младшият експерт Явор Атанасов, Цветелин Недев, който е водач на специален автомобил I степен, младши инспектор Петър Кирилов, Цанко Байчев, който е отчетник по планиране в сектор „Административен“, и младши експерт Тодор Белчев.

 

Exit mobile version