Огнеборец от Две могили е победител в областния етап на „Пожарникар на годината“

Младши експерт Енчо Кънев Енев, водач на специален автомобил в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Две могили при Регионална дирекция ПБЗН-Русе, е победител в областния етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината“ за 2023 година. Това определи специална комисия на регионалната дирекция.

Комисията е разгледала номинираните предложения и е класирала участниците. Победителят бе обявен и награден на церемония, провела се днес в сградата на Община – Две могили, в присъствието на кмета Божидар Борисов, председателя на Общински съвет – Две могили Мехмед Чолаков, директора на ОДМВР – Русе ст.комисар Пламен Първанов, ръководството на регионалната дирекция „ПБЗН“ – Русе и служителите на районната служба.

Заповедта му бе връчена лично от комисар Светослав Войчев, директор на РДПБЗН – Русе.

Енчо Енев участва в конкурса в категорията „Служители“, в раздел „Пожарогасителна дейност“. Той работи като водач на специален автомобил в районната служба в гр. Две могили и има над 30 г. трудов стаж като пожарникар. През изминалата 2023 г. е участвал в ликвидирането на 36 произшествия, което е над една четвърт от общия брой произшествия в службата. В работата си е проявявал висок професионализъм, отлични умения и изключителна съобразителност, което е спомогнало за запазване на живота, здравето и имуществото на гражданите.

Класираният победител от областния кръг е предложен и ще участва в следващия етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за 2023 година.

Exit mobile version