Огнеборец от Ветово стана „Пожарникар на годината“ за реакцията си при жп катастрофа

Младши експерт Цветелин Василев от районната пожарна служба в гр. Ветово спечели наградата „Пожарникар на годината 2021“ в категория „Спасителна дейност”. Той получи отличието си на тържествена церемония в сградата на МВР в присъствието на ръководството на министерството.

Цветелин Василев е награден за изключителен професионализъм и себеотрицание при тежката катастрофа с влакова композиция по линията Русе-Варна. На 24 април, един час след полунощ, катастрофира композиция от 28 вагона. Пет от вагоните-цистерни, пълни с бензин, дерайлираха между гара Ветово и жп спирка Кривня. Цветелин Василев първи пристига на мястото и с използването на подръчни средства успява да спре изтичането на гориво от обърнатите цистерни. Действията на терен продължават денонощно повече от седмица.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Тази година комплексен победител и носител на титлата „Пожарникар на годината“ стана комисар Дарин Димитров, директор на РДПБЗН-Добрич. Две колективни награди бяха присъдени на пожарните екипи от Варна и Благоевград, за демонстриран висок професионализъм и компетентност.

 

 

Exit mobile version