Обявиха наградите в Международния конкурс за рисунка и фотография „Ценността на водата“

Международният конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световният ден на водата – 22 Март, приключи с обявяване на имената на наградените. Той се организира от Младежкия дом и ВиК-Русе, като всяка година темата се задава от ООН. За 2021 г. младите хора твориха под мотото „Ценността на водата“.

Журито, което се зае с трудната задача по оценяване на творбите, бе в следния състав: в направление Рисунка: Росица Георгиева – началник РУО- Русе, Валентин Георгиев – художник, Стоян Комитски – Музей на комикса, Делян Хубанов – художник, а в направление Фотография: Цветомир Цветанов – фотограф, Явор Мичев – фотограф.

Общият брой участвали творби е 717, което е своеобразен рекорд спрямо миналогодишни издания. От тях 543 са рисунки, а 174 са фотографии.

В направление Рисунка са получени творби от всички краища на България – София, Бургас, Варна, Шумен, Видин, Добрич, Плевен, Девин, Дългопол, Пазарджик и др. За първи път конкурсът се провежда в онлайн формат в това направление. Голямата изненада е пристигнала от Хонг Конг, от където са получени 76 рисунки от две училища по рисуване, креативност и изкуства.

В направление Фотография, което е и международно, са пристигнали снимки от цяла България, както и от Румъния, Кипър, Италия, Филипини, Албания, Хърватия, Австрия, Молдова.

„Изказваме сърдечни поздравления за прекрасните творби, за голямото старание и чудесните идеи в пресъздаването на темата за тази година. Отличените творби ще бъдат изпратени в седалището на ООН в Женева за журиране и участие в международна изложба. Всеки участник в конкурса при желание може да получи по електронен път сертификат от ООН на английски език, за участие в събитие, посветено на Световният ден на водата“, казаха от Младежкия дом в Русе.

Публикуваме имената на участниците с отличените творби, като до 15 март 2021г. оригиналите на рисунките следва да се изпратят на адрес: гр. Русе 7000, ул. „Райко Даскалов“ 2А, ОМД-Русе, за да участват в изложба, която ще се открие на 22 март.

Отличени участници в Международен конкурс за рисунка на тема

Снимка: Рисунката е на Александра Василева от Русе- първо място в трета възрастова група.

 

 

Exit mobile version