Общински съветници не искат да им увеличават заплатите

Общински съветници от различни политически партии не искат да им увеличават заплатите. Според тях е все още е рано за подобна стъпка, тъй като не са се доказали в работата си.

Общинският съветник от ГЕРБ Светлозар Симеонов заяви позицията си в профила си във фейсбук. Този Общински съвет както и Кмета на Община Русе не е направило нищо за гражданите до момента. Нека поне да минат поне 2 години, за да се види как работи кмета с неговия екип и чак тогава да говорим за увеличения на заплатата на кмета. Предлагам кмета, да помисли как да вдигне заплатите на специалистите в общината, които са почти с минимална заплата. И ако може кметът да каже как в края на годината /2019 г./ има дупка в бюджета от 4 милиона, а сега изведнъж има пари за увеличение за заплати“, казва Симеонов.

На извънредно заседание на партия „Възраждане“ е решено техният общински съветник Дилян Саманджиев, който остана самостоятелен в ОбС-Русе, също да гласува против.

Мотивите са, че всеки би трябвало да получава добро възнаграждение за труда си , ако си върши добре работата, но Русе засега не върви със същия темп на развитие като другите по-големи градове в България.

„Ние от ПП „Възраждане“ сме твърдо против това предложение, тъй като считаме, че размерът на заплатата е напълно адекватен към момента и съответства на ангажираността и задачите на представителите на местния парламент. Никой от нас не омаловажава тяхната роля, професионализъм и отговорност, свързани с местната власт, но все пак общинските съветници заседават веднъж месечно,ако няма извънредна сесия и участват в 2-3 комисии пъти месечно.Също така към , настоящия момент има липси в бюджета, заради които се орязва финансирането и подпомагането на важни обществени звена, а в същото време се предлага увеличение на заплатите на местния парламент. За нас това е недопустимо и некоректно спрямо нашите граждани“, заявяват от „Възраждане“.

Exit mobile version