„Общински пазари“ ще прави нови пазари наред с дейностите по бъдещия плувен комплекс

Амбициозна инвестиционна програма предлага „Общински пазари“ в Русе за периода 2024– 2026 г.. Тя е свързана с облагородяване на стопанисваните пазари, както и осъществяването на разработени и готови проекти, за да се привличат още наематели, да има повече възможности за настоящите клиенти и да се поддържа жив интересът на купувачите към пазарите в града. Намеренията за развитието на дружеството трябва да се гласуват от общинските съветници.

В инвестиционната програма за 2024 г. се предвижда проучване възможността и изграждане на нов пазар или концентрирани търговски обекти за сувенири или бързо оборотни стоки на места, където не съществуват такива обекти и има концентрация на туристически групи. Такава зона е избрана на пл. „Европа“, около Дунав мост.

През 2025 г. се предвижда изграждане на нов пазар в кв. „Чародейка Север“, в близост до пресечната точка на ул. „Филип Станиславов“ и ул. „Зорница“.

През 2026 г. е заложено изграждане на нови навесни конструкции на 14 търговски маси на пазар „Иван Вазов“ и 8 на пазар „Лилия“, както и изграждане на нов пазар и павилиони в кв. „Дружба 3“.

През 2023 г. общинското търговско дружество стартира дейностите по изграждане на територията на Младежки парк в град Русе на многофункционален плувен комплекс, включващ спортни съоръжения за плуване и търговско-развлекателни площи. В него ще има масажни помещения, парна баня, закрит, открит и детски басейни, кафетерия, фитнес зала, офис част, заведение за обществено хранене и развлечения, магазин, оперирани с търговска насоченост и стопанска инициатива. Инвестицията е съвместен проект с Община Русе и Регионалния фонд за градско развитие и предвижда „Общински пазари“ ЕООД да стопанисва плувния комплекс след реализацията му.

Exit mobile version