„Общински пазари“ преустройва 22 павилиона на Кооперативния пазар

„Общински пазари“ е внесло искане за преустройство на 22 съществуващи  магазина на Кооперативния пазар в Русе. Разрешение за ремонта трябва да бъде дадено от Общинския съвет на предстоящата сесия.

Павилионите са по 6 кв. м. и не отговарят на съвременните потребности на наемателите на търговски обекти – нямат дограма, оформени тавани, настилката е с тротоарни плочи, преградните им стени са от метални мрежи. След ремонта старите магазини ще бъдат обединени, като така оформените нови обекти ще имат площ, достатъчно голяма за съвременните нужди на пазарната търговия.

Преустройството ще се извърши със собствени средства на дружеството в размер на 210 000 лева. Вече има инвестиционен технически проект, одобрен от Главния архитект на Община Русе, има издадено разрешение за строеж и всички необходими документи за бъдещи строителни работи.

Реконструкцията е заложена в програмата за развитие на „Общински пазари“ за 2023 година. Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 8 години, след цялостното завършване на проекта.

 

Exit mobile version