Общинският съветник Траян Тотев пита за карта за засаждане на дръвчета

Общинският съветник от Патриотите-ВМРО Траян Тотев е отправил питане към кмета на община Русе Пенчо Милков, свързано със засаждането на дръвчета в града.  Зачестилите кампании за залесяване провокират интереса на гражданите, които искат да посадят дърво, но не знаят къде е разрешено да го направят.

Идеята на Траян Тотев е да се създаде карта на общината, в която ясно са описани местата, на които могат да се садят определени от общината видове дървета. За целта е важно да се знае къде има подземни комуникации и други фактори, с които Община Русе би следвало да е запозната. „В тази връзка съм имал разговори с предходната общинска администрация, от която ми заявиха, че е трудна за изпълнение и няма да се заемат с подобна инициатива. Реализирането на подобен проект би улеснило и би насочило желаещите да засадят дръвче правилно, на правилното място и от подходящия дървесен вид“, казва той.

Питането му е дали може ли общинска администрация да изготви и публикува карта на Община Русе, в която ясно са описани местата за засаждане, видовете дървета и правилата, които трябва да бъдат изпълнени по време на засаждане от гражданите.

Във връзка с предстоящата сесия на Общинския съвет в четвъртък съветниците от ВМРО заявиха и подкрепа за предложението общината да поеме на 100% линиите от градския транспорт. Според тях на следващ етап трябва да се обхванат и маршрутите до селата. От ВМРО смятат, че градските линии отдавна е трябвало да се обслужват само от Общината, тъй като през годините, когато услугата е била в частни ръце, са били пропуснати много ползи.

Exit mobile version