Общинските съветници от ГЕРБ-Русе подеха инициатива „Свържи се с мен!”

Общинските съветници от ГЕРБ-Русе са подели инициатива „Свържи се с мен!”. Тя е насочена към директен контакт с активни граждани, които сигнализират за всякакви нередности и съществуващи проблеми на местно ниво както в социалните мрежи, така и при лични срещи и контакти. Това обяви днес на пресконференция председателят на групата Орлин Дяков.

От вече съществуващата практика съветниците са се убедили, че този активен начин на взаимодействие с гражданите е по-ефективен от месечните приемни, тъй като им позволява по-бързо достигане до същността на проблемите . При всеки конкретен случай те ще търсят директен контакт с хората за разрешаване на ситуацията. На пресконференцията беше цитиран пресен пример със здравната служба в кв. „Долапите”.

ГЕРБ ще изиска договора за Летище Русе, преди той да бъде подписан, обяви още Орлин Дяков на пресконференцията днес. Общинските съветници от партия ГЕРБ се съмняват, че може в договора да има разминавания между решението на съвета, с което бе учредено право на ползване за 10 години, и клаузите, които ще бъдат вкарани в договора.

Част от съмненията на ГЕРБ са породени от тиражираната информация, че общинските съветници едва ли не са подарили летището на инвеститорите. Орлин Дяков пое ангажимент да изиска договора за летището, преди да бъде подписан.

Ако инвеститорите изпълнят това, което са заявили, летището ще стане използваемо, каза председателят на групата общински съветници от ГЕРБ. В решението на съвета е залегнала и клауза, според която при прекратяване на договора заради неизпълнение на условието, Общината не само не дължи обезщетение, но и всички подобрения по инфраструктурата остават общинска собственост.

Exit mobile version