Общинските съветници наваксват за 5 дни работата за месец юли

Интензивна работа предстои от днес до 31 юли за общинските съветници от Русе, които трябва да наваксат закъснението в дейността си заради коронавируса в общината. След като кметът Пенчо Милков и двамата му заместници – Златомира Стефанова и Енчо Енчев, бяха диагностицирани с КОВИД-19, голяма част от администрацията бе принудена да излезе в двуседмична карантина. Онлайн заседание на Председателския съвет към ОбС-Русе взе решение отложената сесия да се проведе на 31 юли, а в дните преди нея да се състоят и постоянните комисии.

Те започват работа от днес, като на ден ще има по три комисии. Единствено няма да заседават комисиите по култура и религиозни дейности и по екология, които се бяха събрали преди обявяването на заразата в общината. Днес от 10 часа е комисията по бюджет и финанси, от 14 часа – Комунални дейности, транспорт и безопасност на движението, а от 16 часа – ЗОРС. На 28 юли графикът е следният: от 10 часа – Връзка с гражданското общество, от 14 часа – Здравеопазване и социална политика, от 15.30 часа – Териториално устройство и строителство. На 29 юли са комисиите: от 10 часа – Икономика, инвестиции, земеделие и туризъм, от 13.30 часа – Младежта и спорта, от 15 часа – Образование, наука и иновации. Всички те ще се проведат в зала „Св.Георги“.

В четвъртък, 30 юли, от 17.30 часа в кръгла зала ще се събере и Временната комисия за замърсяването на атмосферния въздух. На нея ще бъде направена презентацията „Анализ на резултатите от измерването на замърсяването атмосферния въздух в автоматична измервателна станция „Възраждане“, подготвена от проф. Любомир Владимиров от РУ „Ангел Кънчев“. Заради противоепидемичните мерки външни лица няма да бъдат допуснати в сградата на общината, а комисията ще се излъчва онлайн от Youtube канала на Общински съвет – Русе и на Facebook страницата на Общинския съвет – https://www.facebook.com/obshtinskisuvetRuse/.

На 31 юли от 9 часа в зала „Свети Георги“ ще се състои и 11-ото заседание на Общинския съвет, което има 48 точки в дневния си ред. Тъй като на последните сесии заради продължителността им изказванията на граждани отпаднаха, този път ще бъдат в началото на заседанието. Това са три изказвания на Мариян Димитров и едно питане от Станислав Бонев, представляващ сдружение „Русе пита“.

 

Exit mobile version