Общинските съветници в Русе се заклеха сред плакати за чист въздух /ВИДЕО/

Новоизбраните общински съветници положиха клетва на тържествено заседание в зала „Европа“. Преди да се качат в залата, те бяха посрещнати от жители на Русе с плакати с призиви за чист въздух, които по-късно присъстваха с тях и на самата сесия.

Заседанието започна с химните на България и Европейския съюз, като съветниците от „Възраждане“ спазиха политиката на партията си и седнаха по време на химна на ЕС. След словото на областния управител Данаил Ковачев председателят на Общинската избирателна комисия-Русе Милена Хинкова обяви имената на избраните съветници. 11 партии ще имат представители в местния парламент. Това са Местна коалииця „БСП за България“ / КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“ и ПП МИР/ с 12 съветници, ГЕРБ – 9, ПП-ДБ – 7, „Възраждане“ – 5, Местна коалиция „България на регионите“ /ВМРО- БНД, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „Защита“/ – 4, СДС – 3, Съюз на свободните демократи – 3, ДПС – 3,„Има такъв народ“ – 3, „Граждани за Общината“ – 1, „Български възход“ – 1.

Заседанието бе водено от най-стария общински съветник – Богомил Тодоров от „Възраждане“. В словото си той повтори опорните точки от предизборната агитация на партията си за местните избори, което предизвика усмивки сред съветниците. Преди да се пристъпи към избор на председател на Общинския съвет, представителите на отделните политически сили излязоха с декларации, свързани с предстоящата им работа в местния парламент.

Exit mobile version