Общинските съветници в Русе правят работна група с колегите си от Гюргево

Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев е внесъл извънредна точка за сесията в четвъртък, с която се предлага създаването на работна група съвместно с общинските съветници от Гюргево. Решението за такава структура е взето на второто съвместно заседание на общинските съвети на Русе и Гюргево, като групата ще разглежда въпроси, касаещи трансграничното сътрудничество между България и Румъния.

Работната група ще бъде съставена съответно от 8 общински съветници от Общински съвет – Русе и 5 общински съветници от Общински съвет – Гюргево. „По този начин ще има непрекъсната комуникация между двата побратимени града и техните управници и те ще могат да вземат решения за успешното развитие на местно и национално ниво. Създаването на съвместната работна група ще допринесе за решаването на геополитически, социалнозначими и обществени въпроси, касаещи, както местните общности, така и поставените и определени като жизнено важни въпроси на националната карта на България и Румъния“, се казва в мотивите на предложението.

Конкретните параметри на работата на групата ще бъдат уточнени след провеждане на заседанието на Общински съвет – Гюргево, предвидено в края на месец юли 2023 г.

Exit mobile version