Общинската конференция на БСП Русе начерта насоките за евроизборите

Общинската конференция на БСП Русе се проведе вчера с две основни точки, които бяха обсъдени от делегатите. Те приеха отчета за работата на евродепутатите на БСП за мандат 2019 – 2024 г., като дискутираха националното значение на изборите за Европейски парламент. Бяха гласувани  кандидатите от БСП за членове на ЕП за мандат 2024 – 2029 г.

След явно и поименно гласуване, със събрани 61 и повече гласа, бяха избрани 14 кандидата, от които 3 русенци -Деница Иванова, проф. Любомир Владимиров и икономистът Сашо Стоянов, и 4 от гражданската квота, за представители на БСП в списъка с кандидат-депутати за Европейския парламент.

Предложението на Русенските социалисти към предизборната платформа е представителите на БСП в Европейския парламент да съдействат за реализиране на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, отнасяща се за крайдунавските общини като свързаност, защита на околната среда, благоденствие и укрепване на регионите. Основните акценти включват поддържане на целогодишна плавателност по р. Дунав, строителство на нов мост на р. Дунав при Русе и завършване на магистралата Русе – Велико Търново, част от Европейския път Е-85.

Специален гост на конференцията бе евродепутатът Цветелина Пенкова, която представи свършеното до момента от групата български социалисти в ЕП и очерта новите въпроси за следващия мандат.

По време на конференцията бяха връчени членски карти на новите членове на БСП Русе и бяха поздравени юбилярите в организацията.

Exit mobile version